Úvod Články & zaujímavosti 10 najdôležitejších vecí, pred kúpou nového zdviháku

10 najdôležitejších vecí, pred kúpou nového zdviháku

My z Twin Busch teamu máme radi ak sú naši zákazníci s nákupom spokojný a neostali kúpou sklamaný z dôvodu nedostatku funkcii vybraného zdviháku alebo zlým servisom. Aby sme sa vyhli ktorýmkoľvek nezrovnalostiam, pripravili sme pre Vás nasledujúci zoznam, ktorý vám pomôže vybrať si ten správny zdvihák pre vašu potrebu a dielňu.

Buďte dostatočne informovaný zákazník a nestanete sa obeťou zlého nákupu. Toto je iba začiatok.

10. Dostupnosť informácii

Prieskum je dôležitou časťou vášho rozhodovania a preto by ste sa mali vyhýbať spoločnostiam, ktoré neposkytujú dostatok informácii či už o sebe alebo o svojich produktoch. Uznávané spoločnosti predávajúce vybavenie servisov sú na svoje produkty a úspechy hrdé, takže si za nimi stojí aj verejná mienka a taktiež propagujú svoje produkty širokej verejnosti. Pokiaľ budete robiť prieskum spoločností zaoberajúce sa predajom vybavenia autoservisov cez internetový vyhľadávač a nájdete o nich informáciu, ktorá bude na 6 - stránke vo vyhľadávači /napr. www.zoznam.sk/ bez žiadnych užitočných informácii, je dosť veľká pravdepodobnosť, že daná spoločnosť niečo skrýva. Niektoré spoločnosti Vás dokonca donútia zavolať pre viac informácii o ich produktoch. Často ide o predaj založený viac na propagácii ako na pravdivej kvalite. Nenechajte sa chytiť do pasce. V prípade, že je o danej spoločnosti ľahko nájdená akákoľvek informácia, môžete si byť istý, že ste na správnej ceste.

9. Kto naozaj vyrobil tento zdvihák

Táto informácia je dosť podobná predchádzajúcej. Vždy sa na trhu nájdu spoločnosti, ktoré hrdo uvádzajú svoje meno na každý možný auto zdvihák. Nanešťastie veľa "značiek" má len nálepky malých výrobcov, ktoré dané produkty prezentujú ako svoje vlastné. Tieto auto zdviháky sa v skutočnosti vyrábajú v zahraničí v malých manufaktúrach so zlými podmienkami a s minimálnym alebo žiadnym ohľadom na svetové štandardy. Pokiaľ nájdete zdvihák, ktorý vás skutočne zaujme, určite si vyhľadajte internetovú stránku spoločnosti alebo aspoň nejakú brožúru.

Taktiež si zistite, či sa vo vašej krajine nachádza viac predajcov uvedenej značky. Niektoré z týchto podozrivých predajcov hodnotí ich pôsobenie ako "exkluzívny dodávatelia", ale pravda je v skutočnosti iná. Ak by naozaj predávali skutočne prvotriedne produkty, tak výrobca by sa pokúsil expandovať a tak zahrnúť čo najviac predajcov. Pokiaľ nedokážete nájsť spoľahlivé a pravdivé informácie daného zdviháku alebo ak ste našli veľmi malé množstvo predajcov, ktorý predávajú daný produkt, mali by ste si začať hľadať nejakú alternatívnu možnosť.

8. Poznáte svoju garáž ?

Je dôležité nenechať sa zbytočne uniesť. Hovorí sa, že dvakrát meraj a raz rež. Takže zmerajte, premerajte a pre premerajte svoju garáž či dielňu. Individuálne rozmery a úpravy zdvihákov sú síce možné, ale pre nás úplne vzácne a finančne náročné. Dvakrát si overte u predajcu aký je minimálny požadovaný priestor pre inštaláciu vášho zdviháku. Trikrát si overte rozmery vášho preferovaného zdviháku a to buď cez telefón alebo sa na nás môžete obrátiť emailom.

Ak máte možnosť tak sa informujte od niekoho vo vašej blízkosti, či náhodou nevlastní podobný zdvihák aký by ste chceli vy. Väčšinou sú to hrdý majitelia, ktorý vám ponúknu rýchlu prezentáciu svojho auto zdviháku. Taktiež sa uistite, že viete kde máte zdroje elektrickej energie ak budete potrebovať kompresor. Dôležité je uistiť sa, či váš betón v garáži zvládne kotvy, ak by náhodou bolo treba upevniť auto zdvihák k podlahe. V podstate by sme to mohli zhrnúť tak, že pri kúpe zdviháku na autá musíte skutočne dokonale poznať svoju garáž. Dobrou radou je spraviť si poznámky, aby ste boli kedykoľvek pripravený s informáciami nutnými pre inštaláciu vášho zdviháku.

7. Dobré meno spoločnosti

Ak budete trošku iniciatívny, rýchlo zistíte čo si myslia ostatný o spoločnosti, u ktorej si chcete kúpiť zdvihák. Online komentáre na rôznych fórach na internete zaoberajúce sa automobilizmom sú často skvelým zdrojom nefiltrovaných názorov vyskúšaných a preverených spoločnosti zaoberajúci sa predajom garážovej techniky. Je dôležité uvedomiť si, že úplne zavrhnutie alebo chvála budú viac extrémami ako je ich skutočná realita. Každopádne tieto názory sú dodatočným zdrojom informácii vo vašom prieskume dodávateľa zdviháku alebo vybavení pneuservisu. Majte na vedomí, že pravda je zvyčajne niekde uprostred.

Taktiež si dávajte pozor na predávajúceho, ktorý sa vám snaží predať čokoľvek, len aby mal väčší zisk ako jeho konkurencia. Ak máte pochybnosti o ich odvážnych tvrdeniach, vyžiadajte si dôkaz vo forme obrázku. Tiež sa uistite, že viete ako dlho je daná spoločnosť na trhu, čo odráža ich reputáciu. Čím dlhšie spoločnosť existuje, tým viac času majú na vývoj pozitívnych vzťahov k svojím zákazníkom. Veľké firmy, ktoré ponúkajú vybavenie autoservisov budú na trhu i v budúcnosti aby sa postarali o záručné podmienky, výmenu dielov či zákaznícky servis.

6. Správna cena

Možno cena je vám jasná, ale uistite sa, že hodnota vášho zdviháku sa naozaj rovná i jeho cene. Začať pozerať sa po obchodoch vôbec nie je bolestivé, kým sa držíte zoznamu vlastnosti, od ktorých nie ste ochotný ustúpiť. Pamätajte si taktiež, že najlepší zdvihák pre vás nebude ten najdrahší a už vôbec nie ten najlacnejší. Namiesto toho to bude ten, v ktorom sa cena stretáva s výhodami a je presne taká aká má byť. Dostanete to, za čo si zaplatíte a možno i niečo viac ak narazíte na ústretového predavača.

5. Záruka

Aj ten najlepší zdvihák na svete je len a iba stroj a tým sa stáva náchylným na ľudský faktor a tiež neočakávaným zlyhaním (ale potencionálne chyby sú minimalizované pri správnych systémoch). Informujte sa, čo všetko je súčasťou záruky. Záruka je väčšinou v cene, ale často môže byť rozšírená na viac rokov alebo dokonca môže mať celoživotnú záruku. Berte to ako dobrú radu, keď je výrobca ochotný vyjsť vám v ústrety. Nezabudnite si zistiť ako dlho existuje daná spoločnosť zaoberajúca sa predajom vybavenia autoservisov, tu ide o skutočnú dohodu alebo len o prázdne sľuby.

4. Certifikáty

Čo sa stane, ak si kúpite necertifikovaný zdvihák? Na takomto zdviháku vám nebude spravená revízia a môžete sa dostať do veľkých ťažkostí s vaším podnikaním. Tiež vám hrozia prípadné sankcie.

Áno, môže sa to stať a stáva sa to.

Samotná výroba zdviháku prechádza certifikačným procesom, ktorý obsahuje rád bezpečnostných podmienok výroby, ktoré musia byť splnené, aby bol na produkte uznaný certifikát.

Na trhu sa objavuje celá rada necertifikovaných zdvihákov s pochybnou kvalitou používaných materiálov.

3. Podpora zákazníkov

Podpora zákazníkov je ruka v ruke s reputáciou. Je nám jasné, že niektoré spoločnosti budú ústretové keď platíte za produkt, ktorý ste si u nich zakúpili. Ale čo ak niečo nefunguje podľa vašich predstáv? Tu sa znova a zase vraciame späť k prieskumu. Pravdepodobne váš výber je určite zúžený na pár spoločností, ktoré dodávajú auto zdviháky. Postupujte teda ďalej a prečítajte si, čo každá spoločnosť ponúka a aká je podpora ku zákazníkom.

Nezabudnite taktiež zatelefonovať na ich zákaznícku linku. Ako náhle sa dovoláte, mali by ste byť schopný pomerne rýchlo posúdiť ich všeobecný postoj, akú majú lokalizovanú zákaznícku sieť po celej krajine a ich všeobecné znalosti o produktoch a službách. Otestuje ich trochu a opýtajte sa na možnosti vrátenia tovaru, záručnej doby, ako rýchlo sú schopný dodať nahrané diely alebo poslať za vami niekoho, kto sa pozrie na chybu. Buďte úprimný. V prípade, že naozaj budete potrebovať pomoc, budete sa nachádzať pod oveľa väčším napätím ako počas vášho testovacieho telefonátu. Pokiaľ sa budete po tomto telefonáte cítiť frustrovaný, pravdepodobne ste si vybrali zlú spoločnosť.

2. Funkcie, ktoré žiadate

Pokiaľ auto zdvihák, ktorý si kúpite nemá funkcie, ktoré ste chceli, načo ste ho teda kupovali?!

Toto konanie si vyžaduje trochu viac predvídavosti z vašej strany. Nielenže budete musieť určiť tu najťažšiu vec, ktorou bude váš auto zdvihák zdvíhať, ale aj ako blízko je vozidlo k zemi, rozmery najmenšieho a najväčšieho vozidla, ktoré budete zdvíhať a ako ľahko chcete pohybovať s vaším zdvihákom na kolieskach. Najlepším riešením do budúcnosti je uzavrieť zmluvu s výrobcom, ktorý nielenže ponúka funkcie auto zdviháku, ktoré vy požadujete, ale taktiež ponúka oveľa viac voliteľných zariadení a to aj v prípade, že sa vaše potreby časom zmenia. Uistite sa teda, aby vami vybraná spoločnosť ponúkala extra vysoké, extra široké, krátke, úzke, symetrické a nízke modelové verzie, z dôvodu lepšieho vyhovenia vašim osobným potrebám. Opýtajte sa či ponúkajú nákladné a dopravné adaptéry, teleskopické ramená, nožnicové zdviháky, špeciálne plochy, kolieska a predlžovacie nadstavce. Schopnosť adaptácie vášho auto zdviháku bude kľúčom k vašej spokojnosti v priebehu niekoľkých rokov.

1. Skutočná technika

Nemali by ste sa len tak uspokojiť s kúskom značkovej haraburdy. Uistite sa, že váš budúci auto zdvihák pochádza z mysle a rúk oddaného tímu inžinierov, ktorý boli tvrdohlavý na svojej ceste výroby najlepšieho auto zdviháku. Už pri navrhovaní vášho auto zdviháku bol niekto veľmi hrdý a šance, že vy budete hrdý vlastník, je veľmi vysoká. Taktiež proces zdvíhania bude prebiehať omnoho ľahšie pokiaľ výrobca bude premýšľať viac na tým, ako sa bude daný výrobok používať a nie nad tým ako ho čo najrýchlejšie predá.

Ak zoberiete týchto 10 krokov do úvahy máte zaručené, že skončíte s auto zdvihákom vhodným práve pre vás.

Ak si myslíte, že sme vynechali niečo dôležité pri kúpe auto zdviháku, nechajte nám pripomienku a pomôžte tak ostatným.



Späť na zoznam článkov

Counter